• Alles
  • (19)
    Evenement

Lezing Leo Fijen (directeur KRO)

vrijdag 7 december 20:00 t/m donderdag 7 december 21:30 uur

Persoonlijk leiderschap: Loslaten en thuiskomen

Leo Fijen (KRO) spreekt in het Emmausklooster

Avant Spirit houdt in het Emmausklooster in Velp/Grave haar laatste lezing met vooraanstaande inleiders rondom het thema inspirerend leiderschap.

Op donderdag 7 december spreekt Leo Fijen (directeur levensbeschouwing KRO/NCRV) over persoonlijk leiderschap, loslaten en thuiskomen. Een inleiding over zijn laatste boek, dat hij schreef naar aanleiding van een briefwisseling met bisschop De Korte. Over de verhuizing van De Korte van Groningen naar ‘s-Hertogenbosch.

Leo Fijen maakte in zijn RKK-tijd faam met de alom bejubelde kloosterserie waarin hij nog levende katholieke kloostergemeenschappen in de lage landen portretteert, alsook enkele buitenlandse abdijen met aldaar ingetreden Nederlandse monniken of nonnen.

Leo Fijen schreef de afgelopen jaren verschillende boeken: waaronder Het wonder van Maartensdijk (2001), Hoe word ik gelukkig (2003), De reis van je hoofd naar je hart, leefregels voor het bestaan van elke dag (2004) en Het jaar dat mijn vader stierf. Een briefwisseling tussen Leo Fijen en Anselm Grün (2007) en vorig jaar het boek over de briefwisseling met bisschop Gerard de Korte: Loslaten en thuiskomen.

Aanvang 20.00 uur Na afloop is er gelegenheid voor een meet-and-greet in de refter. Aanmelden: www.avantspirit.nl


deel deze activiteit

Locatie

Emmausklooster
Velp (Nbr)
Basilius van Bruggelaan 4
5363va


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.