• Alles

Programmapresentatie D66 Grave

zaterdag 20 januari 15:00 uur

D66 gaat in Grave meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande. Onder het motto 'Brug naar de toekomst' wil de partij, met lijsttrekker Boudewijn Schaveling, Grave levendig en karakteristiek houden. 

Een grotere gemeente kan zich sterker maken voor regionale economische ontwikkeling en kwalitatieve ondersteuning van haar inwoners, daar heeft gemeente Grave baat bij. Daarom is D66 Grave voorstander van samenvoeging van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. D66 wil het toerisme versterken door van Grave een trekpleister aan de Maas te maken, denk aan de ontwikkeling van een Maasboulevard en het upgraden van de jachthaven. De Brabantse maakindustrie kan worden aangetrokken door startende bedrijven extra te ondersteunen. Nieuwe ambachtelijke bedrijvigheid past in het historisch karakter van het stadje.

Leefbaarheid

Voor wat betreft de leefbaarheid zet D66 Grave in op het aanpakken van verkeersoverlast. Het stadscentrum moet autoluw worden en in de dorpen zijn maatregelen nodig tegen te hard rijden en sluipverkeer. Daarnaast wil de partij in elke wijk en dorp een leefbaarheidsplan maken met de inwoners. In de stad is een nieuw filmcafé gewenst.

De klimaatproblematiek moet serieus worden genomen. D66 wil klimaatbestendig en energieneutraal worden in 2030 door slimme oplossingen, die kunnen rekenen op draagvlak en passen in het landschap.

Jeugd

Extra investeren in jeugd en jongeren is ook een speerpunt, want de jeugd is de toekomst. Bijvoorbeeld door meer preventieve jeugdzorg, toegang tot sportclubs en verenigingen voor iedereen en een jeugdraad die de gemeente adviseert. Voor jongeren zijn betaalbare starterswoningen belangrijk, naast leeftijdsbestendige woningen voor de groeiende groep ouderen.

Inclusief

D66 koestert de diversiteit aan mensen in de samenleving, ook in Grave, en wil dat iedereen mee kan doen. Vanwege het grote aantal zorginstellingen is er een relatief grote groep inwoners met een beperking. D66 wil samen met hen een actieplan maken voor optimale integratie.

D66 presenteert haar programma op 20 januari om 15:00 uur in de Catharinahof in Grave. Belangstellenden zijn van harte welkom.


deel deze activiteit

Locatie

Catharinahof
Grave
Koninginedijk 1
5361cr


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.