Edith van Spreeuwel en Tim van Kuppeveld (Foto: Marco van den Broek).
Edith van Spreeuwel en Tim van Kuppeveld (Foto: Marco van den Broek).

Drie dagen kerstmarkt in Grave

De kerstmarkt, die vorig jaar georganiseerd werd, beviel zo goed dat er dit jaar voor gekozen is om dat niet alleen te herhalen, maar ook fors uit te breiden. Meer dan honderd kramen zijn er aanstaand weekend te bezoeken en daar blijft het niet bij. Zo'n vijftien foodtrucks zorgen voor de inwendige mens.

Edith van Spreeuwel en Tim van Kuppeveld zijn de drijvende krachten achter de organisatie van de drie dagen durende kerstmarkt. Edith: "We hebben dit jaar geen simpele kramen, maar een soort huisjes, zoal je ze ook op Duitse kerstmarkten ziet. Dat alleen geeft al een bepaalde sfeer in de straten." Een grote diversiteit aan artikelen zal er te vinden zijn. "Onze eigen ondernemers van Grave krijgen uiteraard de eerste keus om de kramen in te vullen. En dan niet alleen de centrumondernemers, maar alle ondernemers uit de hele gemeente. Er zal bijvoorbeeld een kraam zijn met de speciaalbiertjes van Graafsch Genot en de likeuren van de Cloveniers en de bijzondere witte Graafse glühwein." Op de Loswal zijn de vijftien foodtrucks te vinden. Tim: "Zelf ga ik er staan met lekkere wintersoepen, maar je kunt er ook terecht voor braadworsten, crèpes en wafels, warme chocomel, glühwein en nog veel meer lekkers. Een prima plek om even bij te komen en op te warmen."

Kinderen kunnen op de Maaskade karten op de minikermis, waar ook een zweefmolen en een trampoline te vinden zijn. Elke dag is er nog wat extra's te beleven op de kerstmarkt. Op vrijdag is er een lampionnenoptocht, waar alle kinderen aan mee kunnen doen. De optocht start om 19.00 uur vanaf Catharinahof. Met de harmonie Stad Grave voorop lopen de kinderen een rondje door het centrum van Grave.

Op zaterdag start rond 18.00 uur op de Markt in het centrum de show van een vuurspuwer.

Edith: "Daarna, vanaf een uur of 20.00 uur, is er op de Markt nog iets speciaals te zien, waar ik nu nog niets over kan zeggen." Op zondag wordt rond 20.00 uur een spetterende vuurwerkshow vertoond aan de Loswal. Marie-José Verbeeten, vliegende keep in de organisatie: "Op de kerstmarkt kun je een groep Graafse dames tegenkomen, die kerstliedjes zingt. En op zaterdag trekt een koor vanuit Catharinahof met een groep ouderen al zingend het centrum in." Tim voegt nog toe: "Bij de foodtrucks is ook veel livemuziek te horen. Als de kramen sluiten, kun je nog een paar uur bij de Loswal terecht om te happen en tappen!" Kerstmarkt Grave: vrijdag 15 december 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag 16 december 12.00 tot 21.00 uur en zondag 17 december 12.00 tot 18.00 uur. De foodtrucks zijn alle dagen tot 23.00 uur geopend.

Meer berichten