De overhandiging van de goodiebags door Jan Poodt en Trudy Degen van Stadskoor Grave.
De overhandiging van de goodiebags door Jan Poodt en Trudy Degen van Stadskoor Grave.

Stadskoor schenkt goodiebags aan voedselbank

Stadskoor Grave heeft dertig rijkelijk gevulde goodiebags overhandigd aan Voedselbank Grave. Deze goodiebags zijn gevuld met allerlei lekkernijen voor de kerst die normaal niet in het voedselpakket zitten.

Zij zullen voor de kerst gelijktijdig met het voedselpakket worden uitgereikt aan de gezinnen uit de gemeente Grave. De leden van Stadskoor Grave voelen zich sterk betrokken bij de gemeenschap van de gemeente Grave. Zij hebben enthousiast het voorstel omarmd om de kerstdagen voor de gezinnen die mede afhankelijk zijn van de voedselbank, iets feestelijker te laten zijn. Met de voorzitter van de voedselbank is dit voorstel besproken en hij was direct enthousiast.

Om dit te kunnen realiseren is de opbrengst van de loterij die onlangs is gehouden tijdens het ledenfeest van het koor, bestemd aan dit doel. Voorzitter Jan Poodt en bestuurslid Trudy Degen van Stadskoor Grave hebben op maandag 4 december de goodiebags overhandigd aan de voorzitter en twee hulpverleners van Voedselbank Grave.

Voorzitter Turnhout van de voedselbank benadrukte hierbij nogmaals dat zij zeer ingenomen zijn met dit initiatief. Hij gaf aan dat de schenkingen normaliter komen van bedrijven en landelijke acties. Het is een unicum dat een vereniging een dergelijk initiatief ontplooit.

Meer berichten