Staatsbosbeheer boswachters Gert en Wessel controleren de paden op afgebroken takken.
Staatsbosbeheer boswachters Gert en Wessel controleren de paden op afgebroken takken.

Het is prachtig wandelen in het bos

De bossen in Brabant zijn momenteel veranderd in een echt winterwonderland, waarbij zelfs de kleinste takjes en blaadjes bedekt worden met een prachtige laag sneeuw.

De modderpaden zijn spierwit en alle geluiden worden gedempt, waardoor je soms het gevoel krijgt even helemaal alleen in het bos te zijn. Aan al die schoonheid zit echter ook een nadeel; bomen en takken worden erg zwaar van de sneeuw en kunnen daardoor afbreken. Wessel Pruissen, boswachter bij Staatsbosbeheer in Brabant-oost, waarschuwt mensen om goed op te passen tijdens een wandeling in het bos.

Het is geen probleem om een rondje te wandelen met dit weer, maar let goed op overhangende en vooral doorgebogen takken. De boswachters van Staatsbosbeheer in Brabant-oost controleren zelf de fietspaden en wandelpaden op gevallen takken of afgebroken bomen. Daarnaast controleren ze of de draden van de begrazing niet platliggen door gevallen takken en of het bos nog toegankelijk en veilig genoeg is voor recreanten. Pas als de sneeuwval of ijzel zo extreem wordt dat er gevaar dreigt voor de recreant, sluiten de boswachters het bos af. Tot die tijd is iedereen welkom om een rondje te wandelen en te genieten van het prachtige winterwonderland!
 

Meer berichten