V.l.n.r.: Jos van den Broek, Dini van Toor (beiden bestuursleden Viersprong), Bert Strik (voorzitter Harmonie) en Tonny Kremers (uitbater Viersprong) (Foto: Marco van den Broek).
V.l.n.r.: Jos van den Broek, Dini van Toor (beiden bestuursleden Viersprong), Bert Strik (voorzitter Harmonie) en Tonny Kremers (uitbater Viersprong) (Foto: Marco van den Broek). (Foto: Marco van den Broek)

Nieuwjaarsreceptie in de Viersprong

Sommige leden van de harmonie zullen er met kleine oogjes zitten, maar zoals elk jaar zal het concert weer klinken als een klok. Een nieuwjaarsreceptie op nieuwjaarsdag, zo doen ze dat al vele jaren in Gassel en elk jaar wordt het drukker en gezelliger op de eerste januari.

Bert Strik, voorzitter van de Gasselse harmonie Meer Vreugd: "Dat komt ook, omdat we als organisatie elk jaar veel te bieden hebben en het is natuurlijk de uitgelezen kans om je dorpsgenoten alle goeds voor 2019 te wensen." Om 12.00 uur begint de nieuwjaarsreceptie met een concert van de harmonie. Gabriëlle Siroen van de harmonie: "Het wordt een luchtig concert met onder meer Egeländer, sfeervolle, feestelijke muziek. En het zou zomaar kunnen dat we bij het laatste nummer een heel speciale dirigent hebben."

Behalve het concert is er een toespraak van de voorzitter van de dorpsraad Jan Sol, die terugkijkt op 2017 en vooruitkijkt naar 2018. Stichting De Viersprong is samen met de harmonie, de dorpsraad en het dorpsservicepunt organisator van de nieuwjaarsbijeenkomst. Dini van Toor en Jos van den Broek zijn bestuursleden van De Viersprong: "Omdat we gesponsord worden door Tonnie Kremers, bakker Bongaards, slager Hermanussen, de pizzeria en de dorpsraad, kunnen we de bezoekers bij binnenkomst koffie met iets lekkers aanbieden en daarna nog twee consumpties en diverse hapjes." Het terugkijken naar 2017 kan overigens ook letterlijk gedaan worden. Op het grote scherm van de Viersprong worden heel veel foto's vertoond van de activiteiten van 2017. Bert: "We hebben alle verenigingen van het dorp aangeschreven om foto's op te sturen naar ons en daar maken we een mooie compilatie van. Vorig jaar deden we dat voor het eerst en toen stonden er drommen mensen om het scherm. Dit jaar doen we dat nog uitgebreider. Alles wat er in het dorp gebeurd is, is terug te zien." Rond een uur of 13.00 uur is het concert afgelopen, maar dat betekent niet dat dan iedereen naar huis moet. Dini: "Het is zo gezellig dat mensen tot ver in de middag blijven hangen en dat is ook mooi. Sommige leden van de harmonie halen hun instrument nog eens tevoorschijn om spontaan nog wat te spelen. Het gevoel van saamhorigheid in Gassel is groot en dat merk je op zo'n nieuwjaarsdag." Bert: "We vinden het bijzonder dat het voltallige college van de gemeente de afgelopen jaren aanwezig was. We hopen dat dat nu ook weer het geval zal zijn. En of er dan weer een muzikale rol weggelegd is voor burgemeester Roolvink, zoals bij de Frühlingfesten, tja, wie zal het zeggen?"

Meer berichten