Johannes Theodorus (Jan) van den Berg (Foto: Stichting Graeft Voort).
Johannes Theodorus (Jan) van den Berg (Foto: Stichting Graeft Voort).

Kijk naar Toen: Dringende oproep BHIC

Jan van den Berg wordt op 25 januari 1925 geboren in Grave. Nadat hij zich onder dwang aansluit bij de pro-Duitse Arbeidsdienst duikt hij onder.

Hij wordt opgepakt en verblijft tot het einde van de oorlog in een Duits gevangenenkamp. Jan overleeft de oorlog en meldt zich in 1945 vrijwillig voor dienst in Nederlands-Indië en blijft daar tot 1949. In 1950 meldt hij zich opnieuw als vrijwilliger voor dienst in de Koreaoorlog. Daar sneuvelt Jan op 31 mei 1951. Jan is 26 jaar geworden.

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Noord-Brabant begon. Om dit te herdenken, presenteert het BHIC dat najaar samen met de Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers. Op de site www.brabantsegesneuvelden.nl hebben we hiervoor bijna 1900 Brabantse gesneuvelden in beeld; slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle volgende militaire conflicten.


Help ons alsjeblieft en geef iedere Brabantse gesneuvelde een gezicht en een verhaal. In de eregalerij willen we zoveel mogelijk Brabantse gesneuvelden met een foto én een verhaal vereeuwigen. Velen van hen stonden voor moeilijke keuzes, anderen hebben onvoorstelbaar geleden. Allemaal verdienen ze het dat hun verhaal verteld wordt, hoe heldhaftig of bescheiden ook.

Help jij mee? Ga voor meer informatie of om direct te reageren naar www.brabantsegesneuvelden.nl. Bellen kan ook: (073)6818500 (op werkdagen buiten de Kerstvakantie) of mail naar info@brabantsegesneuvelden.nl.

Meer berichten