WF Estria viert de titel Elftal van het Jaar (Foto: Matt Gerrits).
WF Estria viert de titel Elftal van het Jaar (Foto: Matt Gerrits).

Walking Football Estria Elftal van het Jaar

Walking Football Estria maakt opnieuw een bliksemstart in het nieuwe jaar. De wandelvoetballers werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van Estria uitgeroepen tot Elftal van het Jaar. In 2016 sleepte WF Estria al de Bardoel-Van Lier Award in de wacht. Die prestigieuze prijs ging dit jaar naar Ellen van Kraaij en Rian van de Ven.

De thuisblijvers kregen ongelijk tijdens de zeer drukbezochte nieuwjaarsreceptie, waar voorzitter Jan de Kruif het afgelopen jaar de revue liet passeren. De degradatie van vorig seizoen en de wederopstanding van het eerste elftal in het huidige seizoen kwamen aan bod, maar ook de fusiegesprekken met GVV en SCV. De Kruif stond even stil bij de in 2017 overleden Estria-leden, onder wie de oprichter van Walking Football Estria, Cees Kornelis. In de hoek van WF Estria had zich inmiddels een flinke delegatie verzameld, gelokt door de nominatie tot Elftal van het Jaar.

De uitverkiezing werd met luid applaus begroet en trainer-coach Appie Aalbers mocht de bokaal in ontvangst nemen. Appie werd daarbij ondersteund door Ton Vissers, die op zijn beurt werd ondersteund door de originele Wandelvoetbalstoktrofee waarop Ton een jaar moet passen. In de WF Estria-hoek werden inmiddels met gepaste trots de felicitaties in ontvangst genomen. De leden van Estria en hun aanhang kozen Jens Arts (JO15-1) als Jeugdspeler en John Gits van het vierde als Seniorspeler van het Jaar.

Meer berichten