Ondernemers uit Grave werken samen voor een spetterend carnavalsfeest. (foto: Marco van den Broek)
Ondernemers uit Grave werken samen voor een spetterend carnavalsfeest. (foto: Marco van den Broek)

Carnaval op de Loswal in Grave

Jarenlang vonden de meeste carnavalsactiviteiten van Grave plaats in Palazzo. Toen het gebouw door brand werd verwoest, verhuisde het carnaval naar Het Arsenaal. Vorig jaar was door een faillissement ook die locatie niet meer in beeld en dus sloegen Colori en De Maaspoort hun handen ineen en organiseerden, in goede samenwerking met carnavalsvereniging Pothuusburg Carnaval op de Loswal.

George van Kuppeveld van De Maaspoort: "Dat beviel zo goed, dat we ook dit jaar een grote tent opbouwen op de Loswal en het zelfs nog een beetje uitbreiden." Maar liefst vijf dagen lang zal de tent bol staan van de activiteiten. Dat begint al op vrijdagavond 9 februari met een 90's avond waar de 'Sjieke Bazen' een optreden verzorgen. Op zaterdag is er dan de Graafse avond met de Mertbloazers en Benno van Vugt. Anselm den Brok van Colori: "Voor de kinderen hebben we op zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur een speciale middag, waarop de dansgardes hun dansjes laten zien en de kinderen lekker mee kunnen dansen en zingen. 's Avonds wordt de boel op stelten gezet door 'Dansado en de feestneger'. Vorig jaar braken die de tent bijna af, dus dat belooft weer een mooie avond te worden."

Bas Jansen van Colori: "We hebben dit jaar een grotere en stevigere tent, dus die kan wel tegen een stootje. Voor kou hoeven de mensen ook niet bang te zijn, want de tent is verwarmd. Frans Beijer heeft de nodige uren gestoken in het maken van collages waar we de tent mee aankleden. Ik kan alvast verklappen dat dat heel verrassend zal zijn." Het feest in de tent gaat op maandag na de optocht verder. De prijsuitreiking vindt er plaats, gevolgd door optredens van '4-Party en David Hoe Gitta'. Dinsdagmiddag is er, na de kinderoptocht, opnieuw een kindermiddag en om 17.00 uur kan iedereen, die daarvoor een kaartje heeft bemachtigd, aanschuiven voor het stamppottenbuffet. George: "Alleen voor de Graafse avond en voor het stamppottenbuffet moeten kaartjes gekocht worden. Dat kan bij Easy Fill in de Trompetterstraat, bij Leny van Kempen, Arnoud van Gelderweg 83 en uiteraard bij Colori en de Maaspoort in de Maasstraat. Ze kijken er naar uit, de drie organisatoren. Anselm: "Tussen alle optredens door zorg ik voor de muziek en het is altijd mooi om iedereen te zien genieten van het feest." Als geintje tussendoor zal er regelmatig aan het Rad van Fortuin gedraaid worden. Bas: "Een willekeurig iemand, bijvoorbeeld diegene die het leukst gekleed is, mag dan aan het rad draaien. Een risico is het wel, je kunt er een Flügel mee verdienen of op bankroet uitkomen en dan moet je een liedje zingen."

Meer info over het programma via Facebook: Carnaval op de Loswal.

Meer berichten