De leerlingen van groep 8 van de Raamdonk. (foto: Marco van den Broek)
De leerlingen van groep 8 van de Raamdonk. (foto: Marco van den Broek)

Een heleboel hoogheden bij elkaar

Vorig jaar hadden vierden ze het carnavalsfeest alleen maar in de school met allerlei optredens van en voor de groepen. Dit jaar doen ze het heel anders. De hele wijk kan vrijdag meegenieten met hun carnavalsfeest, want alle leerlingen van basisschool de Raamdonk en de kinderen van kinderopvang De Eerste Stap lopen in optocht door de wijk.

Al weken zijn de leerlingen van De Raamdonk bezig met knutselen. Elke groep heeft een thema gekozen. Daarbij hebben ze een lijfspreuk bedacht en allerlei versieringen, die ze zelf maken. De kleutergroepen hebben gekozen voor 'wij zijn erBij', 'Feestvarkens' en 'Wij zijn in de wolken'. Dat zal vast een vrolijk en kleurrijk gezicht worden. In groep acht is niet voor een thema gekozen.

Juf Nienke van groep acht: "Uit onze groep worden de prins, prinses en nar van de school gekozen. Er hebben zich twee prinsen, twee narren en een heleboel prinsessen aangemeld, dus dat wordt nog spannend. Extra leuk is dat de jeugdprinses van Grave en drie leden van haar gevolg ook in mijn groep zitten, dus we hebben straks een heleboel hoogheden bij elkaar." Al hebben ze geen thema, de leerlingen van groep acht weten al wel hoe ze zich gaan verkleden. Ze lopen onder meer als matroos, giraf, superheldin, Romeinse gladiator en eenhoorn vrijdag mee in de stoet. De prins en prinses van de Raamdonk hebben tijdens de optocht natuurlijk een bijzondere positie. Ze mogen in een riksja zitten, die helemaal versierd wordt. Sylvia is lid van de ouderraad en betrokken bij de organisatie: "De leerlingen hebben er zoveel werk van gemaakt. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als ook de mensen, die aan de route wonen, helpen om de optocht heel bijzonder te maken. We hopen dat er heel veel mensen langs de route staan en helemaal mooi zou het zijn als ze hun huis versieren."

Prins, prinses en nar zullen op het Bikkelkampplein alle groepen beoordelen. Wie heeft de mooiste spreuk, wie heeft de mooiste versieringen. Eén groep wordt tot winnaar uitgeroepen en die groep krijgt een beker, die in de klas neergezet zal worden. De leerlingen van de winnende groep krijgen allemaal een medaille. Het zal nog een moeilijke beslissing worden, want de spreuken van de andere groepen, zoals 'de bloemetjes buiten zetten' en 'wij zijn het zonnetje' beloven ook heel wat moois. Route optocht: Bikkelkampplein, le Sage ten Broekstraat, Zittertstraat, de la Genestestraat, Mgr. Borretweg, Prins Johan Steinstraat, van Coothplein, Mgr. Tillemansstraat, Mgr. Borretweg, Frater Adrianusstraat, Braillestraat, Pater Berthierstraat en via de Mgr. Borretweg terug naar het Bikkelkampplein. De optocht start om 9.15 uur en duurt tot 10.00 uur.

Meer berichten