Kijk naar Toen: carnaval in Grave

Ter hoogte van verfspecialist 'Wim Derks' trekt deze stoet voorbij. We zien carnaval zoals het bedoeld is: met veel confetti, een spontane polonaise en een hele hoop schik. Eigenlijk doet het er dan ook niet echt toe - als je maar lol hebt - maar we zijn toch benieuwd naar waar we hier nu precies naar kijken. Wie hossen hier door de straten? Wat is het thema van deze groep? En wanneer zou deze foto gemaakt kunnen zijn?

Was jij erbij? Wil je jouw verhaal delen? We hopen op reacties. Alle herinneringen en verhalen zijn welkom via het digitale geschiedenisboekje op www.bhic.nl/grave. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'. Er staan trouwens nog veel meer carnavalskiekjes (het zijn er ruim 1500!) van Fotostudio Jean Smeets op onze website. Ga hiervoor naar http://www.bhic.nl/onderzoeken/fotos, zoek op 'carnaval' en beperk je selectie tot foto's van 'Fotostudio Jean Smeets, Grave'.

Kijk naar Toen Iedere foto vertelt een verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. Was jij erbij? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met de Graafsche Courant. Reageren via www.bhic.nl, telefonisch op (073)6818500 of per mail via kijknaartoen@bhic.nl

Meer berichten