De handen uit de mouwen tijdens NLdoet in Gassel. (foto: Jan Schraven)
De handen uit de mouwen tijdens NLdoet in Gassel. (foto: Jan Schraven)

NLdoet weer een groot succes in Gassel

Afgelopen weekend stond in het teken van NLdoet, de landelijke vrijwilligerswerkdagen. Ook de Dorpsservicewinkel en de Stichting Dorpsbelangen uit Gassel deden hieraan mee.

Met twee groepen vrijwilligers was het vrijdag een drukke en gezellige bende in de dorpsservicewinkel en op het Julianaplein. De Dorpsservicewinkel had een klus aangeboden op de site van NLdoet: het schoonmaken van de winkel zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Dorpsbelangen, vallend onder hetzelfde bestuur als de Stichting Dorpsservicewinkel, had zich aangemeld op de site van NLdoet: onderhoud aan het Julianaplein.

Dit om het Julianaplein een keer goed schoon te vegen en te blazen, omdat het plein met aangrenzende groenstrook en jeu-de-boulesbanen een visitekaartje van het dorp moet zijn. Voor de schoonmaak en het onderhoud van de winkel hadden twaalf personen zich aangemeld en voor de klus op het Julianaplein vijf personen. Tot laat in de middag werd flink doorgewerkt tot alle werkzaamheden gereed waren en het pand en het Julianaplein er weer als een plaatje uitzagen. Met een drankje, frietjes en een snack voor alle vrijwilligers werd een succesvolle dag afgesloten.

Meer foto's van NLdoet zijn te zien op de website www.gasselcentraal.nl.

Meer berichten