Mark van der Linden: "We willen iedereen kennis laten maken met het nieuwe Emmausklooster." (foto Marco van den Broek).
Mark van der Linden: "We willen iedereen kennis laten maken met het nieuwe Emmausklooster." (foto Marco van den Broek).

Van zen tot verbindend leiderschap

Avant Spirit huurde het Emmausklooster in Velp al een paar jaar van de Kapucijnen, maar met de verkoop van het klooster aan projectontwikkelaar Roelofs en Haase, wordt nu een bladzijde omgeslagen in de geschiedenis van het klooster. Avant Spirit wil graag laten zien welke activiteiten zij gaat ontplooien. Dit gebeurt tijdens een open dag op twee paasdag, maandag 2 april.

Directeur Mark van der Linden van Avant Spirit: "We willen iedereen kennis laten maken met het nieuwe Emmausklooster. Het is nog bij veel mensen onbekend wat we allemaal doen, vandaar dat we deze open dag organiseren." Was het klooster voorheen vooral een plek van religie, nu is het een plek waar je cursussen en workshops op allerlei gebied kunt volgen. Mark: "De unieke plek waar het klooster staat blijft natuurlijk uitermate geschikt voor bezinning en meditatie en dat verandert ook niet. Maar er is zoveel meer, waarvoor we dit gebouw kunnen gebruiken." Zo begint in april de cursus 'geluk', waarmee Avant Spirit inspeelt op een trend. Geluk is niet maakbaar, maar wel beïnvloedbaar. Hoe je dat doet leer je in vijf ochtenden onder leiding van Moniek Hofstra. Verder start in mei de leergang verbindend leiderschap. Deze leergang wordt door zes professionele trainers gegeven. Verdeeld over vijf modules worden alle aspecten van leiderschap behandeld. Hierbij overnachten de deelnemers steeds een nacht in het klooster.

Mark: "Dat is ook het unieke van deze locatie. Overdag intensief bezig zijn met een cursus en 's avonds tot rust komen en genieten van maaltijden met producten uit onze eigen tuin." De tuin is onderwerp van actie tijdens de tuinweek, die vanaf april met enige regelmaat georganiseerd wordt. Deelnemers aan de tuinweek verblijven van maandag tot vrijdag in het klooster, werken elke ochtend in de tuin en zijn 's middags en 's avonds vrij om te genieten van de weldadige rust van het Emmausklooster. Mark: "In april start ook een cursus mindfulness van acht wekelijkse bijeenkomsten op de ochtend. Deze cursus wordt afgesloten met een stiltedag. En dan is er nog ons zomerprogramma met cursussen beeldhouwen, tekenen en zingen. Kortom, er gebeurt een heleboel in het Emmausklooster en dat leggen we graag uit tijdens onze open dag. In de vier vergaderruimtes beneden in het klooster en in de Refter wordt uitleg gegeven over alle activiteiten en zijn folders verkrijgbaar." Voor bezoekers, die graag meer van het klooster willen zien is er een mogelijkheid om tijdens de open dag om 13.00, 14.00 en 15.00 uur door een gids rondgeleid te worden. De open dag is van 13.00 tot 16.00 uur en gratis toegankelijk.

Meer berichten