Foto: Henk Lammen

Kijk naar toen: Historisch gezelschap

Dit gezelschap poseert voor een mooi geblokte schouw. Het lijkt er op dat deze mensen verkleed zijn, mogelijk als personages uit een verder verleden. Sommigen dragen een pruik, anderen zijn geschminkt.

Verder zien we klompen, een accordeon en een portret aan de muur. Helaas weten we niet wanneer deze foto gemaakt is en ook de locatie is ons onbekend, al zou die wel ergens in Grave moeten zijn. Wie weet meer over dit historische gezelschap? Is het een toneelclub, net voor een voorstelling over het Grave van vroeger? Of zitten we er helemaal naast en kijken we hier naar iets totaal anders? Herken jij deze kamer (of is het een decor) of een van de leden van dit gezelschap? Weet jij nog wat zich hier afspeelde of was je er misschien zelfs wel zelf bij? We hopen op reacties. Alle verhalen zijn welkom op www.bhic.nl/grave. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op Kijk naar Toen.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuilgaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en schrijf mee aan het geheugen van Brabant! De rubriek Kijk naar Toen is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met de Graafsche Courant. Foto: Fotostudio Jean Smeets (collectie BHIC).

Meer berichten