Foto: Henk Lammen

Graafse kunstenares illustreert kinderboek

Illustrator Mientje Meussen (69) uit Grave werd in 2014 behandeld voor een vleesetende bacterie, die haar bijna haar armen kostte. Vier jaar later verschijnt het kinderboek Opa en Sophie.

Mientje maakte de illustraties bij dit boek dat gaat over een klein meisje bij wie de voet van haar opa moet worden geamputeerd. Het boek heeft als doel om kinderen ermee vertrouwd te laten raken als bij een familielid sprake is van een amputatie. De vleesetende bacterie is dodelijk, grijpt enorm snel om zich heen. Amputatie is dan vaak het enige alternatief. Dankzij de kunde van de chirurgen van het Radboudumc kon Mientje haar armen behouden. Hoewel de armen flink beschadigd zijn, is de fijne motoriek weer goed gekomen. Mientje heeft ter inspiratie voor het boek de afdeling in het Radboudumc en de St. Maartenskliniek bezocht, waar ze zelf gelegen heeft. Mientje: "Het was heel leuk om de artsen en verpleegkundigen te kunnen laten zien hoe goed het met me gaat." Mientje schildert (vooral muurschilderingen) en tekent al twintig jaar als ZZP'er. "Het is mijn passie. Die kan ik nu dankzij de goede zorg, blijven beoefenen."

De boekpresentatie is op donderdag 12 april van 10.00 tot 12.00 uur in het restaurant Rondeel van de Maartenskliniek in Nijmegen. Mientje Meussen was er ook opgenomen na haar operatie. Er is ook een website over dit kinderboek: www.opaensophie.nl.

Meer berichten