Foto: Henk Lammen

Expositie De Transformatie in Kunst in het Kerkje

In Kunst in het Kerkje in Velp is er een expositie van Kunstenaarsgroep De Transformatie Arnhem met fotografie, schilderijen en houten sculpturen. De openingstijden zijn op de zaterdagen en zondagen vanaf 27 april tot en met 13 mei van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Broer en zus Don en Quinta Buma en het echtpaar Maria van der Wijst en Walter Knoop hebben hun ateliers in de Kunstfabriek De Transformatie Arnhem. De kunstenaars exposeren daar en daarbuiten regelmatig hun werk. De foto's en teksten van Quinta Buma zijn landschappen die direct, of als (weer)spiegeling worden genomen. Ze gaan over mensen en de overgang van stad naar land. Impressies die haar vaak inspireren tot teksten. Don Buma laat zich inspireren door indrukken die hij om zich heen opdoet. Inspiratie en energie van het moment, vinden hun uitingen op papier.

Het schildersechtpaar Maria van der Wijst en Walter Knoop deelt in de Transformatie ook een atelier. Een niet aflatende vraag die Maria van der Wijst steeds bezighoudt bij het schilderen zijn vragen over het licht. Wat doet het licht met de dingen? Zij probeert daar via haar schilderijen vorm aan te geven in onderwerpen als stillevens en portretten. Schilders als Willem Kalf en Chardin zijn haar grote inspiratiebronnen. Haar man Walter Knoop maakt houten sculpturen en schilderijen op paneel in acryl.

Meer berichten