Kathelijn van Dongen heeft de organisatie van de EsteRun in handen. (foto Marco van den Broek)
Kathelijn van Dongen heeft de organisatie van de EsteRun in handen. (foto Marco van den Broek)

EsteRun voor het goede doel

De Escharense Corry Bruijsten organiseerde in 2010 een hardloopwedstrijd, waarmee ze geld ophaalde voor de afdeling oncologie in het Canisius Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen. Hardlopen was haar passie en de oncologie afdeling kon wel het een en ander gebruiken om de patiënten meer comfort te geven. Dat had ze immers zelf ondervonden.

Kathelijn van Dongen, de dochter van Corry: "Mama overleed begin 2011 aan kanker, maar dat organiseren van de sponsorloop maakte dat ze zich nuttig voelde. Ze kon op die manier iets doen voor de mensen." Dit jaar organiseert Kathelijn samen met Jacqueline van de Vendel, John Kathagen, Matt Gerrits, Anita Starren en Huub Steinmann voor de tweede keer de EsteRun. Het doel is hetzelfde gebleven. "Met de afdeling hebben we regelmatig contact om te bespreken waar ze behoefte aan hebben. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Ze hebben, dankzij de opbrengsten van de sponsorloop, nu een stamtafel, een eigen keukentje en iedere twee weken wordt er een verse bos bloemen bezorgd." De EsteRun vindt dit jaar plaats op 3 juni. Nieuw zijn de wandelafstanden van zes, tien, vijftien en twintig kilometer.

De wandelroutes voeren de deelnemers door Escharen, Grave en Velp. De afstanden van de hardloopwedstrijd zijn een, vijf en tien kilometer. "Een kilometer is de afstand voor de kinderen. De vijf en tien zijn voor de volwassenen. De kidsrun start met een warming up door Brabant Dance Center, waarna de kinderen om 9.30 uur gaan rennen. De andere twee afstanden starten om 10.00 uur." Begin- en eindpunt is het gildeterrein aan de Beerschemaasweg in Escharen. Daar zijn diverse activiteiten gepland. Kathelijn: "Er zal een springkussen zijn en een ijscoboer en diverse hapjes en drankjes. Natuurlijk allemaal met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor de afdeling B09 van het Canisius." Het organiseren van de EsteRun is een hele klus, waar heel veel helpende handen bij nodig zijn. "Het uitzetten van de route, het opbouwen en afbreken van de activiteiten op het terrein, onderweg water uitdelen en ga zo maar door. We hebben zo'n zestig vrijwilligers nodig, dus iedereen, die wil helpen is van harte welkom.

Aanmelden als vrijwilliger kan via onze website www.esterun.nl. We hopen op heel veel reacties, zodat ook deze editie van de EsteRun een succes wordt." Mochten er mensen zijn, die niet kunnen meelopen of helpen als vrijwilliger, maar wel hun steentje willen bijdragen, dan kan dat door een donatie te doen. Informatie hierover is op de website te vinden. Inschrijven voor de hardloopwedstrijden kan via www.esterun.nl, inschrijven voor de wandeltochten kan alleen op 3 juni tussen 8.00 en 10.00 uur.

Meer berichten