Het komt steeds vaker voor: een hond als therapeut.
Het komt steeds vaker voor: een hond als therapeut.

Rotaryclub in actie voor Stichting Hulphond

Het klinkt misschien ongewoon, maar het komt steeds vaker voor: een hond als therapeut.

Stichting Hulphond helpt honderden mensen en hun families in Nederland met de inzet van hun fantastische hulphonden. Mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en kinderen met ernstige gedragsstoornissen kunnen in aanmerking komen voor een hulphond die hun leven gaat veranderen. Er bestaan voor de opleiding en plaatsing van hulphonden geen structurele vergoedingen of subsidies.

Rotaryclub Cuijk-Maaskant vraagt aandacht voor deze groep mensen, en wil voor hen een Hulphond bereikbaar maken. Daarom zamelen zij sinds een aantal maanden oude mobieltjes, inktpatronen, cartridges en toners van laserprinters in. De Rotary club heeft bij tal van bedrijven, winkels en instellingen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg groen/blauwe dozen geplaatst om deze te verzamelen voor dit goede doel. Maar u helpt ook het milieu door mee te werken aan deze actie. De kostbare metalen die in de telefoons en cartridges zit worden namelijk hergebruikt.

De actie slaat al goed aan en er is al een aardig bedrag opgehaald van ruim 4000 euro. Als er geld genoeg binnengekomen is, wordt door Stichting Hulphond een hond in de regio overgedragen aan een cliënt. Dus: lever oude mobieltjes, inktpatronen, cartridges en toners van laserprinters in de daarvoor bestemde groen/blauwe dozen.

Voor meer informatie kijk op de website www.hulphond.nl.


Meer berichten