Penningmeester Natasja Kana en vrijwilligers Berry en Fadel in de Hemelvaartzaal van de Elisabethkerk. (foto: Marco van den Broek)
Penningmeester Natasja Kana en vrijwilligers Berry en Fadel in de Hemelvaartzaal van de Elisabethkerk. (foto: Marco van den Broek)

Grave Helpt op nieuwe locaties

Met het aanbod van het kerkbestuur van de Elisabethparochie en Woningbouwvereniging Mooiland heeft de stichting Grave Helpt voortaan twee vaste plekken voor hun activiteiten en daar zijn ze erg blij mee.

door Jenneke van Dongen

Grave Helpt is opgericht door Theo van Gent, die met lede ogen zag dat ook in de gemeente Grave veel mensen met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. In eerste instantie maakte hij zich met een aantal vrijwilligers sterk voor specifieke acties, zoals een sinterklaas- en een kerstactie. Hiermee konden gezinnen, die minder draagkrachtig zijn, Sintcadeautjes en Kerstpakketten krijgen. Natasja Kana, penningmeester van de Stichting Grave Helpt: "Die acties blijven we doen, ze vormen de basis van onze activiteiten, maar we willen nog zoveel meer. Daarom is het geweldig dat het kerkbestuur ons deze ruimte in de kerk aanbood. We hebben hier ruimte voor activiteiten, als een inloopochtend, spelletjesavonden en bijvoorbeeld informatie over budgettering." Het doel van Grave Helpt is tweeledig. Enerzijds ervoor zorgen dat de mensen, die armoede kennen, geholpen worden. Anderzijds de sociale eenzaamheid bestrijden, die vaak gepaard gaat met armoede. Natasja: "Als je geen geld hebt om leuke dingen te ondernemen, dan blijf je maar thuis zitten. Wij zijn nu begonnen met een wekelijkse spelletjesavond. Elke donderdag van 19.30 tot 21.30 uur is iedereen welkom in de Hemelvaartzaal van de Elisabethkerk. De zaal is via een aparte ingang aan de achterkant van de kerk bereikbaar. Het is een vrije inloopavond, met nadruk bedoeld voor iedereen, die het gezellig vindt om een avond spelletjes te spelen." Met een tweedehandswinkel wil de stichting gelden genereren voor hun overige acties. De stichting heeft inmiddels de sleutel van het pand Rogstraat 30 en daar wordt de komende weken de winkel ingericht. Theo van Gent: "We mogen dit pand gedurende een jaar onder zeer gunstige voorwaarden huren van Mooiland. Een geweldig aanbod!" De stichting is nog op zoek naar wat meer spullen voor de winkel. Bij voorkeur spulletjes voor in huis. Natasja: "We hopen natuurlijk dat veel Gravenaren iets komen kopen bij ons. Al het geld dat binnenkomt wordt in zijn geheel besteed aan acties voor de mensen, die het echt goed kunnen gebruiken." De stichting werkt met een kleine groep vrijwilligers en is dringend op zoek naar mensen, die een paar uurtjes per week willen helpen. Hoe meer vrijwilligers Grave Helpt komen versterken, hoe vaker de winkel open kan gaan en hoe meer activiteiten ontplooid kunnen worden. Info en aanmelden kan via Theo van Gent, gravehelpt@outlook.com.

Meer berichten