Aviva Schouten en Marja van Haren zijn trots op hun nieuwe pand (foto: Marco van den Broek)
Aviva Schouten en Marja van Haren zijn trots op hun nieuwe pand (foto: Marco van den Broek)

Van klein naar groot

Een aantal jaar geleden opende Aviva Schouten op de hoek van de Hamstraat in Grave een knus winkeltje, Klik. Al snel vonden mensen de weg naar deze winkel en nam Aviva Marja van Haren aan, die nu haar rechterhand is. Samen droomden ze over de mogelijkheden als ze 'later groot zouden zijn'. Die dromen komen nu uit.

Door Jenneke van Dongen

Aviva: "Als ondernemer moet je risico's durven nemen en dus werd het uitkijken naar een groter pand meer dan alleen een droom. Ik keek niet naar de panden, die leeg staan in Grave, maar ik keek naar wat ik zou willen." Zo kwamen Marja en Aviva uit bij het pand, waar tot voor kort de Rabobank zijn intrek had. Een pand op de Markt in Grave met een winkeloppervlak van zo'n 180 vierkante meter, stukken groter dan de huidige winkel. En dat is precies de bedoeling. Aviva: "Onze klanten komen niet alleen uit Grave, maar uit de wijde omgeving. En wat we steeds hoorden was dat we zo'n leuke winkel hebben, maar dat hij wel erg klein is. Met de nieuwe winkel kunnen we mensen veel meer ruimte bieden." Een grotere ruimte wil overigens niet zeggen dat de stijl of het concept van 'Klik' veranderen. Het is juist het concept van gezelligheid en kneuterigheid, gekoppeld aan de warme benadering van Aviva en Marja, die klanten naar de winkel trekt.

Marja: "Alles wat je in het leven meemaakt, komt langs in onze winkel. Klanten delen veel met ons, hun vreugde, maar ook hun verdriet. Daar ligt ook onze kracht, dat wij onze klanten écht zien en kennen. En uiteraard behandelen we onze klanten, zoals we zelf behandeld willen worden." Het assortiment wordt iets uitgebreider, maar blijft in de basis hetzelfde: kleding, sieraden, woonaccessoires en cadeautjes. Wel komt er nu ook herenkleding in een aparte mannenhoek. Onlangs nog verzuchtte een man: "Zo fijn dat Klik er is en dat ik niet meer met mijn vrouw naar Nijmegen hoef te gaan, maar gewoon hier in Grave kan blijven. Alleen jammer dat ik voor mezelf hier niet terecht kan."

Hij wordt op zijn wenken bediend. Een grotere winkel vraagt ook meer helpende handen. Daarom nam Aviva vijf Graafse vrouwen aan, die parttime in de winkel komen werken. "Het zijn vrouwen tussen de dertig en de zestig jaar en met z'n allen vormen we een mooi team. We kijken er naar uit om onze eerste klanten in de nieuwe winkel te kunnen ontvangen." De nieuwe Klik wordt geopend op 18 mei. De openingstijden zijn maandag 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag 9.30 uur tot 18.00 uur, vrijdag 9.30 tot 20.00 uur en zaterdag 9.30 tot 17.00 uur.

Meer berichten