PRAK organiseert kunstzinnige roadtrip door Land van Cuijk

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in kunst, graag tekenen en schilderen of iets anders creatiefs doen, organiseert PRAK (presentatie, ruimte en Atelier voor Kunst) op vrijdag 13 juli een kunstzinnige roadtrip door het Land van Cuijk.

Het begon met het idee om als afsluiting van het cursusjaar met het kinderatelier naar een museum te gaan in plaats van zelf iets te maken. Irene van den Besselaar (initiatiefneemster van PRAK), kwam uiteindelijk tot de conclusie dat er heel veel bijzonders in het Land van Cuijk te vinden is en omdat ze niet kon kiezen, besloot ze om een roadtrip te organiseren.

Tijdens deze eerste editie van de kunstzinnige roadtrip door het Land van Cuijk zal eerst een bezoek worden gebracht aan het museum van alle tijden in Beugen. In alarm, de tentoonstellingsruimte bij het museum, wordt de installatiekunst van Ans Verdijk bekeken. Waar is het van gemaakt? Hoe ontstaat zoiets? Vind je het mooi? Echte hedendaagse kunst in Beugen.

Daarna gaat de trip verder naar het hobbycentrum in Boxmeer. Bij deze werkplaats is veel te beleven. "Na een rondleiding gaan we in groepjes onder meer koper slaan en hout bewerken. We worden door veel enthousiaste vrijwilligers ontvangen en zullen hier dan ook gezellig mee lunchen", vertelt Van den Besselaar enthousiast.

"Als afsluiter gaan we naar kunstenaar Bert Verweijen in Mill. In zijn atelier altiedalgewild vertelt en demonstreert hij over zijn realistische schilderijen. Hij maakt vooral portretten en je zult zeker wat bekende mensen ontdekken."

Vrijdag 13 juli verzamelen de deelnemers om 09.00 uur bij PRAK in Rijkevoort. Naar verwachting eindigt de roadtrip rond 15.00 uur. Deelname kost 7 euro. Iedereen die enthousiast is geworden, kan zich opgeven via de mail (welkombijprak@gmail.com). Bellen kan ook via 0649100155. Het nieuwe kinderatelier start op woensdag 29 augustus van 14.30 tot 16.30 uur. De gratis proefles is op 22 augustus. Aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie is ook te vinden op www.welkombijprak.blogspot.com.

Meer berichten