Wilma en Arie van Melis begonnen elf jaar geleden met hun camping in Escharen. (foto: Marco van den Broek)
Wilma en Arie van Melis begonnen elf jaar geleden met hun camping in Escharen. (foto: Marco van den Broek) (Foto: )

Genieten met volle teugen

Met vakantie vieren in Nederland loop je het risico op verregende en koude dagen. Daar is dit jaar geen sprake van. Weken aan een stuk is het al het prachtigste weer van de wereld. Ideaal weer om de caravan of tent op een mooi plekje op te slaan. Bijvoorbeeld bij de Escharense minicamping Boltse Broek.

door Jenneke van Dongen

Wilma en Arie van Melis begonnen elf jaar geleden, naast hun reguliere banen, met de minicamping Boltse Broek. Rust, ruimte en een prachtige natuur zijn de voornaamste kenmerken van de camping. Op deze dag zijn Wilma en Arie bezig met het ontpitten van de pruimen uit eigen tuin. Op de camping zelf is het rustig. Maar liefst elf vierdaagselopers hebben hier hun tent opgezet en zij zijn nog volop aan het lopen.

Gesprekje
's Avonds maakt Arie een rondje over de camping om bij iedereen na te vragen hoe het hen die dag is vergaan. "Op vrijdagavond zetten we hier lange tafels neer en hebben we met z'n allen een heel gezellige barbeque. Ik heb dan voor alle lopers gladiolen en een klein cadeautje. Vorig jaar was dat een paar potjes zelfgemaakt pruimenjam, dit jaar is dat een fles wijn met een sticker van onze camping. En bij iedereen heb ik dan een verhaal over hun vierdaagse-avontuur."

Navigatie
Jarenlang was het Wilma een doorn in het oog dat ze via de tom-tom moeilijk te vinden waren. Vanaf de Hoogeweg heette hun straat eerst Boltsebroek, maar halverwege werd dat vreemd genoeg weer Hoogeweg. En als campinggasten hun adres invoerden in hun navigatiesysteem kwamen ze steevast bij de Hondsdijk uit. Ronduit gevaarlijk was dat toen een paar jaar geleden een campinggast een herseninfarct had en de ambulance het adres niet kon vinden. Toen was de maat vol. Wilma: " Ik moet wel de veiligheid van mijn gasten kunnen garanderen. Het heeft erg lang geduurd, maar met hulp van de Heemkundekring Escharen is de straatnaam nu gelukkig gewijzigd in Boltsebroek. Het officiële straatnaambordje moet nog wel geplaatst worden. Tot het zover is hebben we zelf een geschreven bordje geplaatst."

Gastvrouw
Als gastvrouw geeft Wilma de campinggasten graag haar tijd en aandacht. Ieder mens heeft een verhaal en in de ontspannen vakantiesfeer worden vele verhalen gedeeld. "Mooie, maar ook verdrietige verhalen. Het is fijn dat onze gasten een stukje met ons willen delen." Zelf zijn Wilma en Arie zich ervan bewust dat ze in een pareltje wonen. Zeker na de zware hartoperatie, die Arie moest ondergaan. "We zijn dankbaar voor elke dag, voor elke bloem, voor elke vlinder. Als we hier achter het huis zitten met de bomen op de achtergrond, de wolkenpartijen erboven en alle kleurschakeringen van de natuur om ons heen, we hier in Escharen leven als god in Frankrijk."

Meer berichten