Deze twee runderen vielen volgens het BHIC in de prijzen. (foto: archief BHIC)
Deze twee runderen vielen volgens het BHIC in de prijzen. (foto: archief BHIC) (Foto: )

Kijk naar Toen: Grave in de prijzen

Deze twee runderen zijn kennelijk ergens voor in de prijzen gevallen. Het levert hen bloemversieringen en een strik om hun hoorns op. Op een andere foto uit deze reeks zien we het koppel voor de winkel van De Greeff staan en zijn de opgespelde briefjes beter te lezen: op het ene briefje staat 'Eerste prijs' en op het andere 'Veemarkt…'. De kinderen bekijken de prijswinnaars vanaf gepaste afstand. Behalve het jongetje met de pet, dat een van de dieren uitdagend en van dichtbij in de ogen kijkt. Sta je zelf op deze foto of herken je iemand anders? Weet je nog hoe het was om daar te staan en bij welke gelegenheid deze prijzen werden uitgereikt?

We zijn benieuwd naar jullie herinneringen. Reacties zijn welkom in het digitale geschiedenisboekje over Grave op www.bhic.nl/grave en kijk onder 'Kijk naar Toen'. Daar kun je ook nog veel meer verhalen over het Grave van vroeger lezen en oude foto's bekijken. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuilgaan. En daar zoeken wij naar! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met de Graafsche Courant.

Meer berichten