Bieden op gewenste startnummer

Wandelaars die in mei 2019 gaan deelnemen aan de wandelmars 80 Land van Cuijk, kunnen een bod doen op het door hen gewenste startnummer. De opbrengsten gaan naar het goede doel: een vakantie in een Rode Kruis-bungalow voor ouderen met een lichamelijke beperking uit het Land van Cuijk. "Een Kennedymars zoals deze is toch een prestatietocht. Veel mensen willen het leveren van die prestatie koppelen aan steun voor een goed doel", weet voorzitter Robèrt Cooijmans van 80 Land van Cuijk.

"Het is heel gebruikelijk om een goed doel te koppelen aan een evenement zoals de 80 Land van Cuijk. Als organisatie willen wij tenslotte ook onze maatschappelijke rol pakken", vertelt Cooijmans. "Deelname aan onze wandeltocht kost normaal gesproken 27,50 euro (of 14,00 euro voor de 40 kilometer), maar er zijn ook wandelaars die er bijvoorbeeld honderd euro voor over hebben om met rugnummer 1, 100 of 1964 te starten. Zij kunnen op onze website bieden op hun favoriete startnummer. Dat gaat uiteindelijk naar de hoogste bieder. Uit het oogpunt van privacy zullen we alle biedingen geanonimiseerd op de site plaatsen."

De organisatie is een samenwerking aangegaan met MyLaps voor de tijdmeting bij start- en finish. "Deelnemers kunnen straks ook een app downloaden waarmee ze onderweg precies kunnen zien zijn waar ze zich op het parcours bevinden en hoe lang ze al aan het lopen zijn. Als lopers over de finish komen, dan wordt er automatisch een foto van ze gemaakt die wordt gedeeld op Facebook en de app", legt Cooijmans uit.

Zowel de deelnemers aan de 40 als aan de 80 kilometer worden onderweg in de watten gelegd. "We hebben in totaal twaalf rustplekken en twee waterpunten. De rustplekken zijn bij campings of restaurants, met voldoende toiletten. De wandelaars krijgen op elke plek wat te eten en te drinken. Het zal wandelaars echt aan niets gaan ontbreken", benadrukt Cooijmans. "Ook zullen op meerdere plekken bandjes of blaaskapelletjes gaan optreden. De tassen van de wandelaars worden naar de twee rustpunten gebracht waar ook de EHBO en masseurs aanwezig zijn. En wie onverhoopt uitvalt, wordt teruggebracht met een bezemwagen."

Beide routes gaan door de mooiste plekjes van het Land van Cuijk. "Zestig procent van de route voert via onverharde paden door de natuur. Jammer genoeg kunnen hierdoor mindervaliden niet meelopen", besluit Cooijmans, die laat weten dat al ruim 300 wandelaars zich hebben ingeschreven voor het Cuijkse wandelevenement, dat plaatsvindt op zaterdag 18 mei 2019. Meer informatie over de wandelmars 80 Land van Cuijk is te vinden op https://www.80landvancuijk.nl.

Meer berichten