Popkoor Sparkle en Thompson Bridge Band slaan de handen ineen. (foto: Marco van den Broek)
Popkoor Sparkle en Thompson Bridge Band slaan de handen ineen. (foto: Marco van den Broek)

Sprankelend en swingend concert

Voorzitter Carla Eijkhout van popkoor Sparkle ging een keer luisteren en kijken naar een optreden van de Thompson Bridge Band. Een van de leden van de Big Band bleek de opa van de vriendin van haar zoon te zijn. Tijdens een drankje na afloop met opa Peter ontstond het idee om samen te gaan optreden.

door Jenneke van Dongen

Carla: "Ik was meteen enthousiast over de Thompson Bridge Band. Lekkere, herkenbare en swingende muziek. Hoe leuk zou het zijn om als popkoor samen met hen een concert te geven." De Thompson Bridge Band bestaat uit leden uit de wijde omtrek van Grave, maar voelt zich wel aan Grave verbonden door de naam van de band. Voorzitter Wil van Raay van de band: "En we zijn ook statutair gevestigd in Grave. Tot voor een aantal jaren gaven we elk jaar in november een concert in het Palazzo. De jaren nadat het Palazzo afgebrand was, gaven we ons novemberconcert steeds ergens anders buiten Grave, maar dit jaar wilden we graag terugkeren in Grave. Dat idee viel samen met het idee van Sparkle om met ons op te treden en zo staan we nu zaterdag 24 november a.s. samen in de theaterzaal van Catharinahof." De zaal wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellige ruimte met tafels en stoelen, waar het publiek met een drankje comfortabel kan genieten van een sfeervol concert. De Thompson Bridge Band trapt af met herkenbare muziek zoals 'in the mood', 'fly me to the moon', maar ook liedjes van Caro Emerald. Popkoor Sparkle zal daarna het stokje overnemen met muziek van Ramses Shaffey, Queen, Abba en Ed Sheeran. Bestuurslid Chantal Hendriks: "Wat we precies gaan zingen beslist de dirigent, dus dat wordt nog een verrassing. We zingen met onze zeventien dames vierstemmig. In het verleden hebben we wel enkele mannelijke leden gehad, maar toen die stopten heeft onze dirigent al onze muziek gearrangeerd voor een vierstemmig dameskoor. We hebben toen ook definitief besloten om een dameskoor te blijven." In dat dameskoor is overigens nog wel plaats voor meer leden. Een paar keer komen luisteren mag altijd. Bestuurslid Anita van der Steen: "Natuurlijk mag je komen luisteren, maar beter nog is een paar keer meedoen om te ervaren hoe het is. En echt, we zijn een heel gezellige club, die je van harte welkom heet." Voor de 28 leden van de Thompson Bridge Band zijn behalve de typische big band muziek, de sterk opererende solisten kenmerkend. Zangeres Dory Cremer en de diverse solisten op klarinet, saxofoon, trompet, trombone, basgitaar en piano tillen het niveau van de band omhoog.

Het optreden van Sparkle en de Thompson Bridge Band zaterdag 24 november in de theaterzaal van Catharinahof begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. Meer info: www.popkoor-sparkle.nl.

Meer berichten