Anke Liefrink en Ariadne van Haren hebben al voorpret voor de wintermarkt. (foto Marco van den Broek)
Anke Liefrink en Ariadne van Haren hebben al voorpret voor de wintermarkt. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

Wintermarkt Catharinahof

Voor de vijfde keer wordt in Catharinahof een Wintermarkt gehouden. De hal en de theaterzaal van het gebouw zullen gevuld zijn met allerhande kraampjes, die niet alleen voor de bewoners van Catharinahof de moeite van een bezoekje waard zijn. Alle Gravenaren kunnen er terecht voor cadeautjes, informatie en adviezen.

door Jenneke van Dongen

Anke Liefrink en Ariadne van Haren, activiteitenbegeleiders van Catharinahof, zijn twee van de organisatoren van de Wintermarkt. Anke: "We zijn jaren geleden al begonnen met het organiseren van een soort kerstmarkt in Maaszicht, omdat we het onze bewoners gunden om ook een kerstmarkt te kunnen bezoeken. We begonnen klein, maar zijn in de loop van de jaren behoorlijk uitgebreid." Hoewel er veel kerstartikelen te vinden zullen zijn, is het toch meer dan alleen een kerstmarkt, volgens de organisatoren. Ariadne: "Onze actieve handwerkgroep is er bijvoorbeeld te vinden. Zij maken sjaals, beenwarmers, mutsjes en tasjes in de Graafse kleuren. Perfect voor de carnavalsdagen. Ze maken ze zelfs op bestelling." Behalve de producten van de handwerkgroep zijn er nog meer eigen maaksels van bewoners te vinden. "Bij de dagbesteding worden onder meer lavendelzakjes, kussens en stenen met een boodschap gemaakt. En bij kleinschalig wonen hebben familieleden met de bewoners allerhande producten gemaakt. Verder worden er in de hal kniepertjes gebakken."

De opbrengst van alle Catharinahof producten wordt gebruikt voor activiteiten in het huis. Op de wintermarkt zijn verder veel verschillende cadeauartikelen te vinden, zoals producten van de wereldwinkel, de likeuren van de Cloveniers, kerststukjes van de KBO en droomjuweeltjes van Henny de Groot. De loempia's, die Mona Janssen ter plekke klaarmaakt zullen vast ook gretig aftrek vinden. Zij maakt al haar opbrengsten over aan een hulporganisatie in Sri Lanka. Anke: "Het fijne van onze Wintermarkt is dat het binnen is en dat heel goed toegankelijk is voor minder validen. En als je even wilt uitrusten dan kan dat in ons restaurant. Daar is voor deze gelegenheid erwtensoep, glühwein, warme chocomel en een broodje worst te krijgen." Tussen 10.00 en 12.00 uur speelt Gerard Peperkamp sfeervolle muziek op de piano en tussen 13.30 en 16.00 uur is entertainer Radio Palomala in het restaurant te vinden. Voor degenen, die nog op zoek zijn naar een originele kerstkaart is 'crazy foto trucage' van Schaap Events aanwezig. Hier kun je alleen of met het hele gezin op de foto gezet worden tegen de achtergrond van een winters Catharinahof. Ariadne: "Er zijn ook verschillende kramen waar informatie te krijgen is. Mieke Naber, coördinator van alle vrijwilligers in Catharinahof, geeft informatie aan potentiële vrijwilligers en bij de stand van BrabantZorg Reizen kunnen bezoekers ideeën opdoen voor hun vakantie van volgend jaar." De Wintermarkt in Catharinahof vindt plaats op zaterdag 8 december van 10.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten