Wandelvoetballer van het Jaar

WF Estria heeft een nieuwe Wandelvoetballer van het Jaar. Ad Mellaard werd tijdens de traditionele eindejaarsbarbeque in de Brouwketel in Escharen uitgeroepen tot nieuwe held van het komend sportjaar. Een terechte keuze, vond ook Sinterklaas die zich helemaal thuis voelde bij de seniorenvoetballers en hun aanhang.

Sinterklaas, zelf in Spanje een verwoed wandelvoetballer, omschreef de spelers van WF Estria met rake typeringen en trakteerde ze allemaal persoonlijk op een oorkonde met de bijnamen van legendarische voetballers zoals der Bomber, Pluisje, de Tank, IJzeren Rinus en de Blonde Pijl.

De voetbalmannen glommen stuk voor stuk van trots en opwinding en de oorkondes werden direct veiliggesteld in de handtassen van de partners. Met de uitverkiezing van Ad Mellaard tot Wandelvoetballer van het Jaar 2019 onderschrijft WF Estria de grote verdiensten die hij voor de club heeft. Mellaard is het boegbeeld van WF Estria en al vanaf het allereerste moment actief bij de club, waar hij destijds door zijn voetbalcollega en oprichter van WF Estria Cees Kornelis bij werd betrokken. Ad, die zijn profcarrière begon bij Fortuna Vlaardingen, vanaf 1967 negen seizoenen voor NEC speelde en daarna bij Vitesse, is nog steeds een gepassioneerd voetballer met een overdosis aan spelinzicht en techniek. Bij de warming-up geeft Ad lichamelijk altijd het goede voorbeeld, terwijl de overgrote meerderheid van de wandelvoetballers al vrij snel door de hoeven zakt. Ad Mellaard ontving de prestigieuze en stokoude Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van de vorige winnaar Tonnie Vissers. Het had overigens niet veel gescheeld of de uitverkiezing was in het water gevallen, zo verklapte de maffiose voetbalmakelaar Mino Ravioli, die toevallig op de eindejaarsbarbecue verzeild raakte. Volgens hem waren er vergevorderde plannen om de technische staf van WF Estria, Ad Mellaard en de 'kleine generaal' Ab Aalbers, te verkopen.

Meer berichten