Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden voor Kim Verhoeven. (foto Marco van den Broek)
Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden voor Kim Verhoeven. (foto Marco van den Broek)

Prinses van de Zandkruiers

Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden voor Kim Verhoeven. Zij is prinsescarnaval van het Zandkruiersrijk oftewel Velp. Al vanaf haar jeugd wilde ze een keer de scepter over Velp zwaaien. Ze heeft er wat jaren op moeten wachten, maar nu het zover is geniet ze er met volle teugen van.

door Jenneke van Dongen

"Dat ik nu de eerste prinses ben van Velp is echt geweldig. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik heel graag deze rol wilde vervullen. De afgelopen jaren heb ik regelmatig naar de prins gekeken en gedacht dat ik daar wel zou willen staan. Dus toen ik eind april gevraagd werd was mijn eerste reactie 'yes, eindelijk!'"

Daarna dacht Kim er toch nog even over na hoe ze alles moest gaan regelen, want prinses zijn brengt veel werk met zich mee en het moest wel goed te combineren zijn met haar werk in de zorg. "Dat betekende bijvoorbeeld dat ik in de zomer in het geheim al ging overleggen met de roosteraar om ervoor te zorgen dat ik veel weekenden vrij heb. En met mijn opleiding verpleegkunde ben ik, in overleg met mijn werkgever, niet in september gestart, maar start ik in februari."

De prinses van Velp heeft haar roots in Velp, haar ouders wonen er, haar vrienden voor het grootste deel ook, maar zelf woont ze in het Estersveld in Grave. "Tja, dat is niet wat ik graag wilde. Toen ik op mezelf wilde gaan wonen, wilde ik het liefst in Velp blijven, maar daar was geen huurhuis te vinden voor mij. En koopwoningen zijn in je eentje niet te betalen. Dus hoe vervelend ik het ook vond, ik moest weg uit Velp."

Hoewel Kim het niet altijd gemakkelijk vond om lang stil te moeten houden dat ze prinses zou worden, gaf het haar ook voldoende tijd om haar outfit bij elkaar te zoeken. Samen met haar moeder, haar adjudante en twee hofdames zocht ze naarstig naar de perfecte jurk. "Ik had precies in mijn hoofd wat voor jurk ik wilde en in een winkel in Arnhem zag ik 'm hangen. Voor de dames van mijn gevolg, mijn zus en twee goede vriendinnen, vonden we mooie bijpassende jurken, want dat vind ik wel belangrijk, dat het een mooi geheel is."

De twee lakeien, neven van Kim, maken het gevolg compleet. De groep heeft zin in alle activiteiten, die vanaf nu losbarsten. "Ik zeg ja op alle activiteiten, die het bestuur van me vraagt. Ik wil er zo optimaal mogelijk van genieten. Ik merk nu al dat ik heel veel reacties krijg van mensen. Echt, je krijgt zoveel aandacht, dat je ervan naast je schoenen zou kunnen gaan lopen. Maar dat gaat bij mij niet gebeuren, daar ben ik veel te nuchter voor", besluit de prinses.

Meer berichten