Olga Vocaal Ensemble. (foto: persfoto)
Olga Vocaal Ensemble. (foto: persfoto)

Olga Vocaal Ensemble in Kunstkerkje Velp

Velp - Zondag 16 december staat Olga Vocaal Ensemble in het koor van het Kunstkerkje in Velp. Deze vijfkoppig zangroep brengt een speciaal kerstprogramma met liederen uit onder meer Noorwegen, IJsland, Rusland en de Byzantijnse en Gregoriaanse cultuur. Het concert begint om 14.30 uur. Meer informatie is te vinden op en kaarten zijn te reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Na veel concerten met tournees naar Amerika en IJsland en het uitbrengen van een nieuwe cd, brengt Olga nu een internationale kerstviering ten tonele. Te verwachten is een avond vol prachtige oude kerstmuziek, gecombineerd met moderner repertoire; alles ondergedompeld in een speciaal (en geheim) tintje. Olga Vocal Ensemble maakt muzikaal plezier – en dat willen ze delen met de hele wereld.
De vijf jonge mannen zijn klaar om elk hart te veroveren met hun heldere stemmen en charismatische presentatie. Olga is een jonge a capella groep die de oude zangtradities op een frisse manier benadert. Zij combineren enthousiasme, humor, drama met een oorspronkelijke vocale helderheid. Hun repertoire omvat duizend jaar muzikaal plezier en het ensemble is inmiddels bekend vanwege haar unieke programma's waarin bewogen klassieke muziek samenkomt met populair repertoire. De karakteristieke sound van Olga blendt het geheel tot een muzikale smoothy. Olga Vocal Ensemble werd opgericht in 2012 op het Utrechts conservatorium met Nederlandse, IJslandse, Engelse en Russische zangers, die elk hun nationale repertoire inbrachten in de groep. Bjarni Guðmundsson zingt eerste tenor, Jonathan Ploeg tweede tenor, Gulian van Nierop neemt de baritonpartij voor zijn rekening. Pe´tur Oddbergur Heimisson zingt eerste bas en Philip Barkhudarov zingt de allerlaagste noten.

Naast dit concert staan er in de eerste maanden van 2019 weer drie mooie concerten op het programma van stichting 'Kunst in het Kerkje': zondag 27 januari, David Munnelly & Shane McGowan met Ierse folk, zondag 24 februari Trio Basilova-Vis-Van Grinsven met klassieke muziek en zondag 24 maart Joscho Stephan Trio met Gipsy Swing/Hotclub-de-Francemuziek. Al deze drie concerten beginnen om 14.30 uur.

Meer berichten