Els Barten werd in het zonnetje gezet.
Els Barten werd in het zonnetje gezet.

Els Barten veertig jaar vrijwilliger wijkraad

Els Barten is onlangs in het zonnetje gezet omdat zij al veertig jaar actief is vrijwilliger bij wijkraad Estersveld/De Stoof.

Els begon zo'n 40 jaar geleden als vrijwilligster bij de wijkraad. Toen zij begon, was er nog geen Esterade, alleen een activiteitenclubje dat hun huisvesting had in de Sprankel. Naast een groepje vrijwilligers die activiteiten organiseerde was ook een groep Achterban bezig met wijkaangelegenheden. Dit was het bestuur van de in 1978 heropgerichte wijkraad. De activiteiten breidden uit en De Sprankel werd te klein. Onder leiding van Martien en Annelies Verstegen en de inzet van de vele vrijwilligers, van wie Els Barten er een was, werd in 1981 Esterade geopend.

Daar werden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd zoals knutselen, spelletjes, film en activiteiten waarbij Els trouw aanwezig is. Er werd later een volksdansgroep opgericht en een kaartclub. Bij beiden heeft zij jarenlang actief (en fanatiek) meegedaan. De kinderbouwweek heeft zij nooit overgeslagen. Zij vervult al jaren een bestuursfunctie. Zij zorgt voor een kaartje of attentie bij verjaardagen en jubilea en staat in de snoep- en popcornkraam bij activiteiten als kinderbouwweek, Koningsdag, Buitenspeeldag of Halloween. Ook op de Sprankel en Hartenaas was zij een bekend gezicht.

Meer berichten