"De dirigent moet bij het repeteren echt beginnen met de rustige nummers" (Foto Marco van den Broek)
"De dirigent moet bij het repeteren echt beginnen met de rustige nummers" (Foto Marco van den Broek) (Foto: )

Lederhosen en dirndljurken

Twee jaar geleden organiseerde Harmonie Meer Vreugd uit Gassel voor het eerst een Frühlingsfest. En dat beviel. Dat beviel zelfs zo goed dat er op 13 april een tweede editie komt. Volledig in stijl zal de harmonie typisch Duitse muziek brengen. En uiteraard zullen de bierpullen en bratwursten daarbij niet ontbreken.

door Jenneke van Dongen

Koen Theunissen speelt sinds een paar jaar bastuba bij de harmonie. "Dat bevalt heel goed en zo'n optreden als bij het Frühlingsfest past echt bij ons. Iedereen in deze streek kent de Oktoberfesten wel en in die traditie in de lente een feest organiseren is ons wel toevertrouwd." Er wordt op dit moment nog volop gerepeteerd, want uiteraard is het repertoire dit keer heel anders dan twee jaar geleden. Liedjes van Heino, Udo Jürgens en Hélène Fischer zullen de revue passeren, met ondersteuning van een zanger en een zangeres.

Hoboïst Mirjam de Valk-Bartels: "De dirigent moet bij het repeteren echt beginnen met de rustige nummers, want anders stuiteren we in no time alle kanten op. Dat gebeurt vanzelf. De sfeer zit er al snel in. Zeker als je voelt dat het allemaal op z'n plek gaat vallen." Behalve de muziek van de harmonie, zal ook de muziek van dj Philip zorgen voor een lekker sfeertje. Daarnaast zal het trio Gaaas!!! zijn opwachting maken. Met twee trompetjes en een trekzak is dat een typisch Duits trio. Maikel Peters speelt drums en zit al heel wat jaren bij de harmonie. "Ik heb eerst nog wel de blokfluit en de gitaar geprobeerd, maar dat was niks voor mij. Het drumstel, dat is echt mijn instrument. Wat ik zo mooi vind bij ons orkest is dat er altijd genoeg mensen zijn, die iets op poten zetten. Zo zijn we een dag of drie bezig met het omtoveren van de kale gymzaal in een muziektempel, maar het is nooit een probleem om daar voldoende leden warm voor te maken."

Bij de eerste editie van het Frühlingsfest hoorden de leden van de harmonie achteraf van mensen, die niet waren geweest, de opmerking 'ik heb gehoord dat het zo leuk was'. "Kijk voor die mensen is er nu een kans om mee te komen feesten. En doe dan vooral passende kleding aan. Haal die lederhosen en dirndljurken uit de kast, want dat verhoogt de sfeer nog verder." Hoewel er tweehonderd mensen in de zaal kunnen, wordt aangeraden om de kaarten in de voorverkoop aan te schaffen. Op donderdag 28 maart en donderdag 4 april tussen 19.00 en 20.00 uur zijn kaarten à €10,00 te koop bij de Viersprong. Als er daarna nog kaarten over zijn, dan kunnen die op 13 april aan de zaal gekocht worden. Het Frühlingsfest begint op zaterdag 13 april om 20.00 uur in de Viersprong, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Meer berichten