Pamela Eggenhuizen en Jolanda Linders vormen de harde kern van de organisatie. (foto Marco van den Broek)
Pamela Eggenhuizen en Jolanda Linders vormen de harde kern van de organisatie. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

Pinksterfeesten in Grave

De vier organisatoren van de Graafse Pinksterfeesten hebben de draaiboeken uit de kast gehaald, hun trouwe groep vrijwilligers opgetrommeld en het goede weer besteld. Kortom, de Graafse Pinksterfeesten kunnen (bijna) beginnen. De feesten starten vrijdag met de traditionele pinksterbingo in de tent op Lunette en eindigen tweede pinksterdag met de sportieve zeskamp.

door Jenneke van Dongen

Samen met Ronald Karsmakers en Mariëlle Uffing vormen Pamela Eggenhuizen en Jolanda Linders de harde kern van de organisatie. Pamela: "Nu we voor de zevende keer op rij de Pinksterfeesten organiseren, kun je wel zeggen dat we een goed geoliede machine zijn, met een gouden groep vrijwilligers, die heel veel hand- en spandiensten verrichten."

Zo'n veertien vaste vrijwilligers zorgen voor de opbouw van de feesttent op Lunette, voor de bemensing van de bar in de tent en voor nog veel meer kleinere en grotere klussen in de vier dagen vol activiteiten. De tent is de plek waar de bingo vrijdagavond plaatsvindt en het concert van Harmonie Stad Grave op zondag. Beiden trekken al jaren veel mensen en terecht volgens de organisatoren. "Jos Keizers en Jos Derksen zijn hilarisch als presentatoren van de bingo, waar overigens mooie prijzen bij te winnen zijn, die door ondernemers in en om Grave beschikbaar zijn gesteld. De hoofdprijs van maar liefst 250 euro stellen wij als organisatie beschikbaar."

Het concert van Harmonie Stad Grave op zondag om 12.00 uur trekt vele trouwe bezoekers. Het concert is gratis toegankelijk en is inclusief een gratis kopje koffie of thee. Jolanda: "En op zaterdag organiseren we in de tent voor het vierde jaar ons dartstoernooi. Leo Bakker, een autoriteit op het gebied van darten, staat garant voor de wedstrijdleiding. Volgens Leo is ons toernooi een van de beste in zijn soort dus alle darters, die dit willen meemaken, zijn hierbij van harte uitgenodigd. Inschrijven voor het toernooi kan vanaf 12.00 uur, de wedstrijden op de 25 banen starten om 13.00 uur." Op zondag staat het centrum van Grave in het teken van een braderie. Vanaf het Maasplein zal de hele dag een live radio-uitzending verzorgd worden en drie lokale bands zullen er optreden. "Het zijn nog redelijk onbekende bands, die we graag een podium geven. Nog veel meer muziek is er op zondagavond in de tent tijdens de Graafse avond. Kom vooral op tijd, zodat je zeker bent van een plekje in de tent. En als je tussen 20.30 en 21.30 uur binnenkomt, dan profiteer je ook nog van de vroege vogel actie. Je krijgt dan twee gratis consumpties." De Pinksterfeesten worden traditiegetrouw afgesloten op tweede pinksterdag met de zeskamp.

Ongeveer twintig teams rennen, klauteren, springen in waterbakken, strijden op sportieve wijze tegen elkaar en zorgen hiermee vaak voor veel hilariteit bij de toeschouwers. De Pinksterfeesten zijn in de straten van het centrum te vinden.

Het programma van de Pinksterfeesten is te vinden op graafsepinksterfeesten.nl.

Meer berichten