De organisatie van de derde Highland Games is er klaar voor. (foto Marco van den Broek)
De organisatie van de derde Highland Games is er klaar voor. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

Derde editie Highland Games

Voor het derde jaar op rij organiseert een groep enthousiaste Gasselnaren de Highland Games. Op eerste pinksterdag, zondag 9 juni, zullen een kleine twintig teams tegen elkaar strijden op het evenemententerrein aan de Molenakker. Het is niet alleen mooi om mee te doen aan die strijd, de strijdende teams in de arena bekijken is minstens zo leuk.

door Jenneke van Dongen

Peter Goossens, Demi Verheugen en Arthur Rikken zijn drie van de organisatoren. Peter: "Het is zeker niet zo dat deze editie van de Highland Games hetzelfde is als vorig jaar. We proberen elk jaar nieuwe elementen en spellen toe te voegen en dat is ook dit jaar weer gelukt. Om het verrassingselement te behouden kan ik niet alle nieuwe spellen verklappen natuurlijk." Duidelijk is wel dat er in ieder geval een spel bij zal zijn, waarvoor krachtpatsers nodig zijn, een spel waarvoor juist verfijnde motoriek belangrijk is en een spel waarbij je je hersens moet laten kraken.

Arthur: "Juist die mix van kwaliteiten, die je nodig hebt, zorgt ervoor dat de teams een mooie mix kennen van jong en oud, mannen, vrouwen, sterk, lenig enzovoort." Aan de oproep om aan de Highland Games een echt Schots tintje te geven door zoveel mogelijk in Schotse klederdracht te komen werd vorig jaar goed gehoor gegeven. Ook dit jaar hoopt de organisatie dat de teams de moeite nemen passende kleding op te zoeken. Dat maakt het voor de toeschouwers nog leuker om te komen kijken. Peter: "We maken een prachtige arena met enorme boomstammen, waar je op kunt zitten en Schotse vlaggen langs de kanten. Een mooie plek om de competitie tussen de teams te bekijken. Dat is ook het mooie van onze Games, je speelt als team steeds tegen een ander team."

De kinderen hadden vorig jaar al een eigen kidsarena. Dat was een groot succes en daarom is er voor gekozen om dit nog wat verder uit te breiden. Demi: "Kinderen kunnen een dagvullend programma bij ons doen. Ze krijgen een kaart waarmee ze hun eigen spellen kunnen doen. Dat varieert van zaklopen en bandenspringen tot een ballenbak en schminken. Als ze alle spellen op hun kaart hebben afgewerkt, krijgen ze een leuke beloning. Wij zorgen ervoor dat er de hele dag een professioneel begeleider aanwezig is bij de kidsarena." Na afloop van alle spellen, zo rond de klok van half zeven, gaat het geluidsvolume van de muziek omhoog en kan in de feesttent en op het terras alle adrenaline eruit gedanst en gefeest worden.

Arthur: "Ook dit jaar hebben we weer enorm veel hulp van vrijwilligers, die alles op het terrein opbouwen en afbreken, scheidsrechter zijn en bardienst draaien. Dat, samen met de hulp van onze sponsors uit Gassel en omgeving, maakt dat we ook dit jaar weer een prachtig evenement kunnen neerzetten. Het goede weer is al besteld!" De Highland Games vinden plaats op zondag 9 juni van 10.30 tot 18.30 uur met aansluitend een feestavond.

Meer berichten