Jongerenkoor Zangers van St. Frans bestaat 60 jaar en staat onder leiding van dirigent Geert Verhallen uit Mill. (foto: persfoto)
Jongerenkoor Zangers van St. Frans bestaat 60 jaar en staat onder leiding van dirigent Geert Verhallen uit Mill. (foto: persfoto)

Jubileumconcerten Zangers van St. Frans, ook in Grave

Jongerenkoor Zangers van St. Frans bestaat 60 jaar en is onder leiding van dirigent Geert Verhallen bezig met de voorbereidingen op de jubileumconcerten op zaterdag 22 en zondag 23 juni in respectievelijk Schouwburg Venray en de St. Elisabethkerk in Grave.

Bezoekers worden tijdens deze concerten getrakteerd op de koormuziek die in deze 60 jaar door de zangers is vertolkt. Kers op de taart is het optreden van de Zuid-Amerikaanse Misa Criolla van Ariel Ramirez, die begeleid wordt door onder meer panfluit, contrabas en percussie. Naast deze muzikale traktaties worden bezoekers meegenomen in een stukje geschiedenis van het koor.

Het gemengd jongerenkoor is zestig jaar geleden als jongenskoor gestart, onder leiding van oprichter Wim Buys. Door de tijd heen zijn er niet alleen binnenlandse maar ook Europese en intercontinentale reizen gemaakt. Zoals bij meerdere verenigingen, zijn vriendschappen voor het leven ontstaan en zaadjes geplant voor een latere professionele carrière in de muziek. Inmiddels beschikt het koor over een zangpedagoge die de jongste leden spelenderwijs leert zingen en voorbereidt om naar het grote koor te gaan. Kaarten voor het concert in Venray zijn verkrijgbaar via kaarten@zangersvansintfrans.com. Het concert in Grave is gratis.

Meer berichten