Bestuurslid Chantal Hendriks en koorlid Cécile Eijkelkamp. (foto Marco van den Broek)
Bestuurslid Chantal Hendriks en koorlid Cécile Eijkelkamp. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

Zoektocht naar dirigent en leden

Het Graafse popkoor Sparkle bestaat bijna zeventien jaar. In die jaren hebben ze al menig luisteraar verrast met hun mooie muziek. Natuurlijk willen de dames van het koor daar nog jaren mee doorgaan, maar daarvoor gaan ze nu eerst op zoek naar een nieuwe dirigent en als het even kan, ook wat nieuwe leden.

door Jenneke van Dongen

Chantal Hendriks is een van de bestuursleden van Sparkle: "De afgelopen zeven jaar hebben we met de persoon van Ton de Waal een prima dirigent gehad. Hij heeft ons op een behoorlijk goed niveau gebracht en bij hem en met hem hebben we een divers repertoire opgebouwd. Voor alle liederen, die wij zingen, maakte hij aparte arrangementen, zodat wij als vrouwenkoor vierstemmig kunnen zingen." Dat Sparkle een vrouwenkoor is, is in het verleden zo gegroeid. Er zijn wel eens, bij wijze van experiment, mannen opgenomen in het koor, maar er bleek toch te weinig animo van de mannen te zijn. En dus werd het een vierstemmig vrouwenkoor. Koorlid Cécile Eijkelkamp: "En daar zijn we ook heel tevreden mee. We hebben het echt leuk met elkaar. De verbondenheid onderling is groot en we zijn als leden echt iets voor elkaar gaan betekenen. Het mooie is dat we die goede sfeer en het plezier dat we erin hebben ook uitstralen bij het zingen." Maar nu dus de oproep voor een nieuwe dirigent. Chantal: "Ton is om persoonlijke redenen gestopt en een koor zonder dirigent, dat kan natuurlijk niet. Wij zijn niet perse op zoek naar een professionele dirigent. We zijn weliswaar een professionele dirigent gewend geweest, maar het is voor ons geen vereiste. Het belangrijkste is dat we een goede klik met iemand hebben, dat hij of zij ons muzikaal kan begeleiden en uiteraard dat diegene open staat voor wie wij zijn en waar wij voor willen staan als koor." Sparkle was altijd al een betrekkelijk klein koor en daarom wordt er ook gezocht naar nieuwe leden. Cécile: "Enerzijds is het onze charme, dat we met een koor van een kleine twintig mensen altijd een bepaalde kracht konden laten zien. Anderzijds zijn we daardoor ook kwetsbaar. Op het moment dat er dan leden afhaken, wordt het moeilijk om een goed gebalanceerd koor te blijven vormen. We willen Sparkle niet kwijt, dus daarom willen we nu een doorstart maken."

Tot op heden repeteerde Sparkle altijd op maandagavond, maar afhankelijk van een nieuwe dirigent, kan die avond ook nog verschoven worden. Wie wil gaan zingen bij Sparkle, kan voor meer informatie contact opnemen met Chantal Hendriks, chantalhendriks@live.nl of 06-41 32 38 83. Chantal: "Ik snap dat het lastig is om kennis te gaan maken met een koor, dat nu even niet repeteert, omdat we op zoek zijn naar een dirigent, maar laat je daardoor niet tegenhouden. We ontvangen je met open armen! En ben je, of ken je een dirigent, die er nog wel zo'n leuk koor als Sparkle bij kan hebben, bel me dan!"

Meer berichten