Op vrijdag 13 september is er in Castella in Cuijk een voorlichtingsbijeenkomst. (foto: Thea Barten)
Op vrijdag 13 september is er in Castella in Cuijk een voorlichtingsbijeenkomst. (foto: Thea Barten) (Foto: Thea Barten)

Voorlichting: minder zien, toch blijven lezen

Op vrijdag 13 september is er in Castella in Cuijk een voorlichtingsbijeenkomst over lezen als je slechter gaat zien, slechtziend bent of blind: over Passend Lezen. De bijeenkomst is bedoeld voor iedere belangstellende, ook voor mensen buiten Castella en niet-leden van de bibliotheek, is gratis toegankelijk.

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend: even een krantje lezen bij het ontbijt of een boek lezen op de bank. Voor mensen die minder (gaan) zien door een oogaandoening zijn deze dagelijkse dingen niet vanzelfsprekend. Daarom is er op vrijdag 13 september om 15.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over de mogelijkheden om toch te blijven lezen met verminderd zicht. Wilma Lems van BiblioPlus, de basisbibliotheek in het Land van Cuijk en Maasduinen, laat zien welke mogelijkheden er zijn om te kunnen blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften als het 'gewone' lezen moeilijk wordt. Er zijn diverse leeshulpmiddelen, gesproken boeken en dienstverlening op maat.

Ook geeft zij informatie over wat Visio. Vrijdag 13 september, Inloop vanaf 14.30 uur. Het programma start om 15.00 uur. Plaats: Castella, Cantheelen 6-200 in Cuijk.

Aanmelden via Castella h.ermers@pantein.nl of via www.biblioplus.nl.

Meer berichten