Seldom Sene met El Aire Se Serena

  Evenement

Het blokfluitkwartet Seldom Sene brengt het programma 'El aire se serena' ('de lucht wordt sereen') ten gehore in het Kunstkerkje in Velp. Plaatsen reserveren kan tot zaterdag 27 januari 23.59 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Het Nederlandse blokfluitkwintet Seldom Sene speelt in 'El aire se serena' Spaanse muziek van paleizen en kathedralen van de 16de eeuw. Zo klinkt de delicate melancholie in de melodieuze Maria-motetten van Lobo, Guerrero en Victoria. Het Spaanse vuur wordt niet alleen onthuld met de virtuositeit en speelse stijl van bijvoorbeeld Antonio de Cabezón. Zijn glossada's zijn rijk versierde versies van zeer bekende chansons, zoals 'Susanne un jour'. Maar ook in een set virtuoze dansen, allemaal gebaseerd op het thema La Spagna. De zangstem was in het zestiende-eeuwse Spanje het ultieme voorbeeld voor welk instrument dan ook. Van oorspronkelijk vocale werken werden vaak zeer virtuoze bewerkingen gemaakt voor instrumentgroepen.

Seldom Sene gebruikt een verzameling van tegen de 50 verschillende blokfluiten en zal tijdens het concert uitleg geven over de instrumenten en het repertoire. De blokfluiten zullen in Kunstkerkje klinken als een orgel. De juiste locatie voor dit soort muziek.

Sedom Sene ontving inmiddels meerdere (inter)nationale prijzen. 2017 sloten zij af met de prijs van concertzender Nederland met dé BachCD van 2017 met hun cd met de Goldberg Variaties. In 2014 won Seldom Sene de eerste prijs bij het Internationaal Van Wassenaer Concours.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.   

Meer berichten