Weet je nog dat deze tentjes op dit grasveld stonden? Reageert via de website www.bhic.nl/grave.
Weet je nog dat deze tentjes op dit grasveld stonden? Reageert via de website www.bhic.nl/grave. (Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Kindervakantieweek in jaren 80

  Historie

De titel is wat misleidend, want wij weten helemaal niet zeker dat het hier om een foto van een kindervakantieweek gaat en ook de datum is onbekend. Sterker nog, volgens onze fotobeschrijving kijken we hier mogelijk naar een kamp van padvinders, maar dat betwijfelen we.

Grave - Er zijn meerdere foto's bewaard gebleven van dit uitje; deze kun je bekijken op onze website. We zien daarop basisschoolkinderen en hun jonge begeleiders poseren voor hun tentjes, die bedekt zijn met landbouwplastic.

Weet je nog dat deze tentjes op dit grasveld stonden? Herken jij jezelf of iemand anders op deze foto? Of weet jij gewoon bij welk evenement deze foto gemaakt is? We zijn benieuwd en hopen dan ook op reacties. Alle verhalen en herinneringen zijn welkom in het digitale geschiedenisboekje over Grave op www.bhic.nl/grave, kijk onder 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen.

Kijk naar Toen

Iedere foto vertelt een verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. Was jij erbij? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het en 'schrijf geschiedenis'. Deze rubriek is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en de Graafsche Courant. Reageren via de site, 073-6818500 of kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten