Op deze plek op de hoek Hoofschestraat en Begijnenstraat heeft eerder een ander gebouw gestaan. In de eerste bijeenkomst van Gravelogie laat Jan Timmermans u het zien.
Op deze plek op de hoek Hoofschestraat en Begijnenstraat heeft eerder een ander gebouw gestaan. In de eerste bijeenkomst van Gravelogie laat Jan Timmermans u het zien. (Foto: Annelies Graafsma)

Vijf nieuwe lezingen over de geschiedenis van Grave

  Historie

Na het succes van de vorige reeks komt het Graafs Museum met een nieuwe serie lezingen. Het museum heeft hiervoor een aantal sprekers uitgenodigd die in de bibliotheek van Grave op vijf maandagavonden vertellen over diverse onderwerpen.

Er wordt verteld over straatnamen en straathoekjes vroeger en nu, over de geschiedenis van zorginstellingen, over archeologische vondsten op het Begijnhof, over de stadspoorten en de vestingwerken en over de Zuiderwaterlinie en Beerse Overlaat.

Nieuwe docenten zijn Frank Haans en Henk Buijks. Jan Timmermans, Leny van Lieshout en Martien Koolen nemen ook ieder een onderwerp voor hun rekening.

Iedereen is welkom. De cyclus start op 10 september in de bibliotheek van Grave aan de Trompetterstraat. Tijd 20.00 uur tot 22.00 uur met pauze. Kosten 25 euro voor de serie (met rondleiding), 5 euro per lezing. Opgeven via info@graafsmuseum.nl of aan de balie van het Graafs Museum.

Meer berichten