Buitentrainingen voor de kinderen in Grave. (eigen foto)
Buitentrainingen voor de kinderen in Grave. (eigen foto) (Foto: )

Volleybal voor kinderen

  Sport

Volleybalvereniging VC Volt biedt een aantal buitentrainingen aan voor de mini's van de club, maar ook voor andere geïnteresseerde kinderen uit Grave en omgeving in de leeftijdscategorie 4 tot en met 11 jaar.

VC Volt is ontstaan uit een fusie van de volleybalclubs uit Grave, Beers en Cuijk. De trainingen voor de jongste jeugd vinden lokaal plaats, dus ook in Grave. Vanwege het enthousiasme van de groep in Grave is besloten om na de laatste training in mei ook in juni door te gaan met trainingen, maar dan buiten op het veldje achter wijkcentrum De Esterade (aan de van der Nootstraat). De trainingen zijn van 17.00 tot 18.30 uur op de maandagen 17 en 24 juni.

De opleiding bij het minivolleybal start met algehele bewegingsleer en verloopt via zes niveaus tot het seniorenvolleybal. De nadruk bij dit opleidingstraject ligt op veel en gevarieerd bewegen. Hiervoor worden allerlei spelvormen gebruikt. Met name balbaan inschatting is een belangrijk onderdeel bij volleybal. Er wordt daarom geleerd om op allerlei manieren de bal te vangen en te gooien. De basis ligt dus vooral bij training van motoriek en timing, vaardigheden die voor elk kind in ontwikkeling belangrijk zijn, onafhankelijk van het type sport.

Naast de minileden van VC Volt zijn alle kinderen uit Grave en omgeving welkom op de maandagen van juni van 17.00 tot 18.30 uur. Onder begeleiding van een professionele trainer en vrijwilligers van VC Volt kunnen de kinderen ervaren hoe leuk het is om buiten te volleyballen.

Meer berichten