Hans Terra, bekend als muziekkenner in Land van Cuijk.
Hans Terra, bekend als muziekkenner in Land van Cuijk. (Foto: Annelies Graafsma)

Cursus klassiek muziek in Graafs Museum

  Toerisme


Welke invloed hebben oorlogen en vrede gehad op de klassieke muziek? In een serie van vijf bijeenkomsten vraagt muziekkenner Hans Terra uw aandacht voor componisten die reageerden op bijzondere en belangrijke gebeurtenissen in hun tijd.

Muziek uit vier eeuwen, vaak met een dramatische, soms ook met een lichte toets. Met componisten als Clement Janequin, Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Franz Liszt, Robert Schumann, Gustav Mahler, Dimitri Shostakovich en Kurt Weill.

Op het programma staat ook de aangrijpende documentaire over het muziekleven in het “modelkamp" Theresienstadt, met daarin een interview met de oudste overlevende, Alice Herz-Sommer, “De pianiste van Theresienstadt”.

Ook is er aandacht voor de ontroerende roep om vrede: Dona nobis Pacem. Een Te Deum, om de overwinning te vieren, en een Requiem (van Verdi), om de doden te gedenken, zal niet ontbreken. U luistert naar klanken van piano, viool, cello, klarinet en zang.

Schrijf u in voor deze nieuwe muziekreeks van het Graafs Museum en luister naar de ‘soundtrack’ van de wereldgeschiedenis op 13 september, 20 september en 27 september en op 4 en 11 oktober in het Graafs Museum van 10.30 uur tot 12.30 uur. Kennis van de klassiek muziek is niet nodig.

Reserveer een plaats via de website www.graafsmuseum.nl. Kaarten cyclus: 50 euro in het museum te betalen.

Meer berichten