Organisatoren Erwin, Franka en Petra beloven een gezellig familiefeest vol muziek en activiteiten.
Organisatoren Erwin, Franka en Petra beloven een gezellig familiefeest vol muziek en activiteiten. (Foto: Marco van den Broek)

Dit weekend Gasselse zomerfeesten

  Toerisme

Al een paar jaar kent Gassel een alternatief voor het kermisweekend eind augustus. In plaats van een kermis worden in het laatste weekend van augustus de Gasselse Zomerfeesten georganiseerd. Ook dit jaar heeft de organisatie een mooi programma in elkaar gezet.

Door Jenneke van Dongen

Gassel - De zomerfeesten beginnen op vrijdag 24 augustus met een gezellige muziekavond voor jong en oud. De live muziek van Jan Kersten staat garant voor een sfeervolle avond. Vervolgens is er op zaterdag een feestavond met een verrassingsact. Wat dat precies inhoudt is vooralsnog geheim, maar volgens de organisatie belooft het een feestavond vol muziek te worden. Beide avonden starten om 20.30 uur in De Viersprong.

De organisatie wordt dit jaar gevormd door Petra, Franka, Erwin, Jeanet, Paulette, Tonny en Michael. Franka: "Na die twee feestavonden volgt dan op zondag de echte familiedag met allerlei activiteiten voor kinderen. De middag wordt geopend om 13.00 uur met gebakken eieren. Vroeger werden de gebakken eieren vooral na afloop van een kermisavond gegeten, wij beginnen er de spellenmiddag mee. En, heel bijzonder, Prins Carnaval komt de eieren bakken."

Terwijl iedereen aan een broodje gebakken ei zit, treedt de Gasselse hofkapel De Notenbalkers op. Als de broodjes op zijn is het tijd voor de ballonnenwedstrijd. Erwin: "Alle kinderen laten tegelijkertijd hun ballon op, uiteraard met een kaartje eraan waarop de adresgegevens staan. Degene wiens ballon het verste vliegt, krijgt een prijs."

Tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven bij allerlei spellen. Zo is er een draaimolen voor de wat jongere kinderen. Petra: "Het is een mooi verhaal hoe we aan die draaimolen zijn gekomen. Onlangs vond hier het event Rock in Gassel plaats en Jo Hendriks, de organisator daarvan, had geld overgehouden aan het event. Hij klopte bij ons aan met de vraag of hij iets kon sponsoren en zo hebben we de draaimolen kunnen regelen. Prachtig!"

Behalve de draaimolen kunnen de jongere kinderen zich vermaken met een springkussen en speelland, maar ook aan oudere kinderen is gedacht. Zo is er het spannende spel 'mission impossible'. Kinderen moeten hierbij hun weg zien te vinden door een donkere container, waarbij ze de laserstralen moeten ontwijken. Wie lukt het om zonder geraakt te worden de overkant te bereiken? En dan is er ook nog een mobiele klimrots. Franka: "Ik had eigenlijk het idee om van de kerk te gaan abseilen. Dat leek me nou zo mooi. Het kerkbestuur heeft dat idee serieus overwogen, maar het bleek vanwege veiligheidsredenen niet uitvoerbaar. Met de klimrots hebben we toch een prachtige mogelijkheid om kinderen te laten klimmen."

Dankzij de Dorpsraad en diverse sponsoren zijn alle kinderactiviteiten gratis toegankelijk.Rond 16.30 uur vindt de prijsuitreiking van de spellenmiddag plaats, waarna er aansluitend een gezellige muziekavond is met Sander Dekkers en DJ Philip.

Meer berichten